Van Rob

Fotograferen doe ik al sinds mijn 10e levensjaar. Het vastleggen van beelden heeft mij sindsdien gefascineerd. Jarenlang heb ik als autodidact gewerkt. Pas op latere leeftijd heb ik de professionele opleiding aan de Fotovakschool gevolgd.

Met een bouwkundige opleiding is de voorkeur voor architectuurfotografie begrijpelijk. Daarnaast heb ik een voorliefde voor (beeldende) kunst en reisfotografie. Als vrijwilliger fotografeer ik voor AV Hanzesport in Zutphen, ook verzorg ik de fotoredactie van het clubblad, Hanzemare.

Tijdens het begeleiden van (foto)reizen heb ik ervaren het informeren/ begeleiden van mensen en werken met groepen als bijzonder waardevol te vinden. Daarom organiseer ik fotoworkshops en fotoweekends.

De eerste kennismaking met het begrip Contemplatieve Fotografie was voor mij een herontdekking van de essentie van de fotografie. Vastleggen van datgene waardoor je in een split-second gepakt wordt, dat is waar het hierbij in beginsel om gaat. Dit verder uitdragen en mensen begeleiden daarin hun eigen weg te vinden zie ik als mijn taak.

Aan de variatie in de onderwerpen is te zien waarvan ik als fotograaf zo geniet.

Veel kijkplezier!

Home